Kako blokirati tekstualne poruke s određenog broja na iPhoneu

Ponekad na telefon primate neželjene poruke. Ponekad su ljudi dosadni. Ponekad jednostavno trebate blokirati ljude. Dobra vijest je učiniti to na vašem iPhoneu jednostavno.

Postoji mala neobičnost u blokiranju brojeva na iPhoneu: broj koji želite blokirati  mora  biti pohranjen u vaše kontakte, jer u suprotnom nema načina za blokiranje određenog broja. Preporučujemo stvaranje kontakta pod nazivom "Neželjena pošta" (ili slično) i dodavanje svih neželjenih brojeva na tu kontakt karticu kako ne biste pretrpali svoj popis kontakata.

Nakon što dodate taj broj svojim kontaktima, postoje dva načina da ga blokirate. (Napomena: ovo će blokirati pozive i SMS-ove.)

Prva metoda: Blokirajte kontakt izravno iz poruke

Ako vam je poruka pri ruci, određenog pošiljatelja najlakše je blokirati izravno iz same poruke.

Iz poruke dodirnite "i" u gornjem desnom kutu.

U ovom izborniku dodirnite ime osobe, a zatim se pomaknite do dna zaslona.

 

Posljednja opcija trebala bi glasiti "Blokiraj ovog pozivatelja". Dodirnite to, a zatim "Blokiraj kontakt" za potvrdu.

 

Bum. Otišli su.

Druga metoda: ručno blokirajte broj

Ako nemate priručnu poruku, još uvijek možete ručno blokirati broj.

Prvo otvorite izbornik Postavke, a zatim se pomaknite prema dolje dok ne vidite "Poruke". Dodirnite taj izbornik.

 

Otprilike tri četvrtine puta prema ovom izborniku nalazi se unos pod naslovom "Blokirano" u pododjeljku SMS / MMS. Dodirnite to.

Ovdje će se prikazati svi blokirani brojevi. Da biste dodali novi, dodirnite "Dodaj novo".

Ovo će otvoriti vaš popis kontakata - samo potražite kontaktnu karticu povezanu s brojem koji želite blokirati, a zatim dodirnite njegovo ime. Odmah će ih blokirati.

 

Kako deblokirati broj

Ako se promijenite, možete jednostavno deblokirati korisnike skokom natrag u izbornik Postavke, a zatim pomicanjem prema dolje do "Poruke".

 

Otvorite izbornik "Blokirano".

Dodirnite "Uredi" u gornjem desnom kutu.

Dodirnite crvenu ikonu s lijeve strane imena osobe, a zatim potvrdite dodirom na "Deblokiraj" s desne strane.

Napomena: To ćete morati učiniti za svaku opciju ispod unosa kontakta (posao, kuća itd.).